Gebraden kip, met kroketten en spinazie met roomsaus

Dat is de tekst van het sms’je dat ik daarnet naar mijn vrouw stuurde. Ben ik nu ouderwets omdat ik daarover niet tweet ? Of is het omdat niemand zaken heeft met wat ik waar en wanneer eet en drink? Of omdat er niemand geïnteresseerd is in wat ik waar en wanneer eet en drink.

Een artikel van medio oktober uit La Libre Belgique dat terug te vinden was op express.be maakt melding van het feit dat zo’n 59.000 Belgen ooit al eens zou ‘getweet’ hebben. Dat blijkt uit een studie van CommenTag, een Belgische start-up die applicaties voor Twitter schrijft.

In vergelijking met de 3 miljoen Facebook gebruikers in ons land, goed voor 300.000 unieke bezoekers per dag, gaat het om een haast verwaarloosbaar aantal mensen. Een mogelijke oorzaak hiervan is de geringe ontwikkeling van de Belgische mobilofoniemarkt. Twitter bewijst immers net zijn waarde wanneer het op je gsm aanwezig is.

Twitter, een microblogdienst waar je maximaal 140 karakters ter beschikking hebt om ‘in real-time’ je boodschap te melden via internet, tweetdeck of via je mobiele telefoon, raakte vorig jaar wereldbekend toen Iran de rest van de wereld zo goed als afsloot van informatie over wat zich in het land afspeelde na de betogingen die volgden op de presidents¬verkiezingen van begin juni. Twitter bleek toen één van de enige nog functionerende communicatiemiddelen te zijn.

Dichter bij huis waren het Peeters & Pichal die het deze week aandurfden het eerste twitterdebat te houden over downloadlimieten, met minister Van Quickenborne  in de studio en interviews met zowel Belgacom als Telenet. De aankondiging van de afschaffing van de downloadlimiet bij Belgacom  per 1 april is hiervan het directe gevolg.

Wereldwijd telt het Twitter-netwerk inmiddels zo’n 50 miljoen gebruikers. De cijfers verschillen van bron tot bron, maar op basis van de opgegeven geografische locatie komt Xavier Damman van Commentag uit op zo’n 59.000 gebruikers.

Een cijfer dat helemaal in het niets verdwijnt als je het aantal followers van de ISS Expedition Flight Engineer Soichi bekijkt. Gisteren klokte hij nog af op 56.073 followers, daarnet waren het er al 60.174 en wellicht zijn het nu al meer.

Zijn tweets zijn dan ook meer dan de moeite waard. Casa Blanca vanuit de ruimte gezien, of Port au Prince. Ik gebruik Soichi altijd als uitsmijter in mijn presentaties over monitoring tools voor sociale media. Door hem moet ik de laatste slide telkens in real time aanpassen.

‘k Heb daarnet naar mijn vrouw gesmst dat ik me wat grieperig voel, maar daar heb je ook weinig aan. Misschien bel ik haar even dat ik vanavond wat vroeger in mijn bed zal kruipen. En aan dat bericht heb je helemaal niets, tenzij je me een dafalgan wil brengen.

Luc Slosse

Advertenties

1 comment so far

 1. Filip on

  Goeie informatie.
  Heb net je slideshow bekeken ook. Mooi.

  Voor een Nederlandstalige tool vergelijkbaar met Addictomatic moet je topurls.be maar eens bekijken.
  Zoekt in de Nederlandstalige versies van de media.

  Filip


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: