Media-uitgaven BP onder vuur in Huis van Afgevaardigden

BP maakte bekend wekelijks meer dan 5 miljoen dollar te hebben uitgegeven aan reclame sinds het olielek in de Golf van Mexico – meer dan driemaal het bedrag dat ze uitgaven in dezelfde periode vorig jaar.

BP liet het Comité voor Energie en Handel van het Amerikaanse Lagerhuis weten dat ze van april tot eind juli in totaal 93 miljoen dollar uitgaven aan publiciteit. Dat geld had als doel de bewoners van de Golfkust op de hoogte te houden van de olievlek en openheid te verzekeren omtrent de activiteiten van BP. Er werd vooral geld geïnvesteerd in tv, kranten en tijdschriften. Een kleiner bedrag werd gebruikt voor het internet.

Democratisch congreslid Kathy Castor uit Florida – zij was degene die het rapport inzake de uitgaven van BP aanvroeg – reageerde gisteren teleurgesteld op het nieuws dat de oliemaatschappij meer geld uitgaf aan het oppoetsen van hun imago, dan aan hulp voor de staten die getroffen werden door het olielek en de explosie van 20 april. BP beweert 89,5 miljoen dollar te hebben uitgegeven aan beurzen voor de vier Golfkuststaten (Florida, Alabama, Mississippi en Louisiana) om het toerisme nieuw leven in te blazen na de ramp.

Volgens Castor overdrijft BP met die reclame voor de staten die het meest te lijden hadden onder het olielek. “Het maakt mensen boos om dagelijks in iedere krant én via de televisie geconfronteerd te worden met zulke paginagrote advertenties.”

Scott Dean, een woordvoerder van BP, verklaart dat de media-uitgaven eigenlijk relatief laag zijn, vergeleken met de totale 6,1 miljard dollar die BP reeds uitgaf aan het lek.

 Vrij vertaald door Anja De Grave naar “BP’s media spend attacked in House” uit The Independent

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: