Google Search wordt socialer en integreert Flickr, Twitter & Quora

Google heeft grote updates uitgebracht om zoekopdrachten socialer te maken door informatie van Twitter, Flickr en Quora in de zoekrobot te integreren.

De zoekgigant bracht Social Search uit in 2009. Het integreert zoekresultaten van je vrienden onderaan de pagina en gebruikt sociale profielen die gekoppeld zijn aan je Google Account om foto’s of blogresultaten van je vrienden weer te geven.

Google voert momenteel enkele opmerkelijke aanpassingen uit bij Google Social Search. Het kondigde drie nieuwe websites aan die opvallend zullen worden weergegeven tussen de sociale zoekresultaten. We hadden het geluk met Mike Cassidy, directeur product management voor zoekresultaten, te kunnen praten over de aanpassingen.

De eerste grote aanpassing is dat resultaten van Google Social Search niet langer onderaan de pagina worden weergegeven. Voortaan worden de resultaten ‘verspreid’ over heel de pagina, wat via een annotatiesysteem gebeurt dat je verwittigt indien een van je vrienden een specifieke link of zoekresultaat deelt. Schrijft je vriend een blog over waar honing vandaan komt, dan zal het resultaat de annotatie krijgen dat hij dit ‘deelt’ via Google of via een van de drie grote geïntegreerde sociale websites.

Hierdoor belanden we bij de tweede update voor sociaal zoeken: een enorme toename van aanwezigheid in zoekresultaten. Alle inhoud die je vrienden delen op Quora, Flickr en Twitter kan aangeduid worden als sociale annotatie in zoekresultaten. Twittert een van je vrienden een link naar een artikel op Mashable en is jouw Google account gekoppeld aan Twitter, dan zal je meer dan waarschijnlijk een annotatie opmerken die je op de hoogte brengt dat je vriend ‘dit deelt op Twitter’.

De laatste update moet gebruikers meer controle geven over wat er mag worden weergegeven in hun sociale zoekopdrachten. De vernieuwde optiepagina van Google stelt gebruikers in staat hun sociaal profiel zowel publiek als privaat aan hun Google accounts te koppelen. Google stelt zelfs voor welke sociale profielen waarschijnlijk van jou zijn. Door op de netwerken van websites (zoals Google Talk of Google Buzz) een kruisverwijzing naar je vrienden te maken kan Google nagaan of die lijst overeenkomt met je vriendenlijst op Twitter, LinkedIn, …

Deze update ondersteunt geen Facebookgegevens die iemand ‘leuk vindt’, wat wel een belangrijke functie van Microsoft Bing is. Bing heeft, in tegenstelling tot Google, toegang tot onmiddellijke personalisatie en de gebruikersgegevens van het zwaar beveiligde Facebook. Deze zoekgigant, een aartsvijand van Google, heeft een grondige Facebookintegratie waarschijnlijk zelfs niet echt overwogen. In plaats daarvan koos het om eerst Quora, Flickr en Twitter te integreren. 

Door: Ben Parr 

Bron: Mashable – Vrij vertaald door Bart Van Den Bossche

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: